How to: lange sterke nagels

21 augustus 2019

Als er iets is waar ik steeds meer complimenten over krijg, dan zijn het wel mijn nagels. Het is de laatste tijd dan ook helemaal in om lange nagels te hebben, maar niet iedereen weet haar nagels lang te houden en plakt er dan maar nepnagels op. Daarom deel ik in dit artikel dan eindelijk mijn nagel geheim. 


Tip 1: Stop met nagelbijten
De weg naar deze nagels was eigenlijk niet makkelijk. Ik was vroeger namelijk een echte nagelbijter, maar na vele pogingen heb ik dat er eindelijk uitgekregen en kon ik mijn nagels eindelijk gezond laten worden. Stoppen met nagelbijten is het meest voor de hand liggende wanneer je lange nagels wilt, maar natuurlijk ook wel het moeilijkste om te bereiken. Daarom helpt tip 3 ook hierbij. 

Tip 2: Stop met je nagels te knippen
Toen ik net was gestopt met bijten, ging ik heel fanatiek knippen. Vanaf een bepaalde lengte kon ik mijn nagels gewoon echt niet verdragen en knipte ik ze er weer helemaal af. Wat ik echter niet wist, was dat mijn nagels hierdoor heel slap bleven en ze veel trager begonnen te groeien als anders. Na een zoektocht aan oplossingen, bleek dus dat het veel gezonder is voor je nagels om ze te vijlen. Ondertussen knip ik mijn nagels enkel nog wanneer ze echt te lang worden of wanneer ze afbreken en ik merk echt verschil. 

Tip 3: Lak je nagels 
Liefst in een leuk kleurtje en zo perfect mogelijk. Doordat ik merkte dat ik steeds minder op mijn nagels begon te bijten wanneer er een kleurtje opzat, begon ik erover na te denken en eigenlijk was het best logisch. Wanneer ik mijn nagels lak, steek ik daar zo veel tijd in dat ik het gewoon niet over mijn hart krijg om het weer te verpesten. Dankzij dit trucje stopte ik dus beetje bij beetje met nagelbijten, maar dat niet alleen. Wie zijn nagels lakt kent het wel, het feit dat je na verloop van tijd de nagellak er weer moet afhalen, maar dat je er eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Hierdoor laat je je nagels eigenlijk langer groeien dan dat je dat normaal zou doen en worden je nagels dus meteen langer. 
Tip 4: Gebruik nagelverharder als basecoat
Ik geef toe, ik gebruik zelf ook bijna nooit een transparant laagje onder mijn felle nagellak, maar eigenlijk is het wel heel belangrijk en wanneer ik het doe, merk ik echt verschil. Een gewone basecoat dient er eigenlijk enkel voor dat je nagels niet verkleuren wanneer je nagellak aanbrengt, maar een nagelverharder zorgt er effectief voor dat je nagels dikker en steviger worden. Tegenwoordig bestaan er ook nagelverharders in verschillende kleurtjes, maar meestal vind ik die niet zo mooi als de normale lakjes. Wat ik daarom doe, is de  transparante nagelverharder gebruiken als een basecoat en zo heb ik meteen 2 vliegen in een klap. #lifehack

Tip 5: Laat je nagels ook genoeg ongelakt
Hoewel je door de nagellak minder op je nagels gaat bijten en ze sneller groeien, is het ook niet goed om er altijd een kleurtje op te hebben. Daarom is het ook belangrijk om er een eens een paar dagen niets op te doen. 

En dit is dan eigenlijk een beetje alles wat ik doe om mijn nagels te laten wezen wat ze nu zijn. Hopelijk lukt het jou nu ook om lange sterke nagels te krijgen. 


Wat is jouw go to nagellak kleurtje?
Nails: the one thing you can get in shape without exercise. 

Een reactie posten

Some Instagrams

© Ambers Things . Design by FCD.