3/01/21 • Chocolade museum Antwerpen

maandag 4 januari 2021

De eerste leuke activiteit van 2021 was een bezoek aan het chocolade museum in Antwerpen. Meer leren over chocolade op een originele en interactieve manier, wie zegt daar nu nee tegen? Ik in elk geval niet.

Met mijn audio bakje in de hand begon ik aan mijn avontuur in de wereld van de enige echte Belgische chocolade. Dankzij corona en het feit dat je voor je binnen mag een tijdslot moet kiezen, waren de groepen waarmee je naar binnen ging enorm klein wat zorgde voor een extra aangenaam bezoek. (Ik heb het namelijk echt niet voor drukte en tegen elkaar duwen, ook niet buiten het corona tijdperk.) 

De mooiste ruimte vond ik geloof ik toch wel de bovenstaande ruimte met grote cacaoboom in het midden. Zeker wanneer het licht roze werd en de kamer gevuld werd met gezelligheid. 
Je kan het museum op je eigen tempo doorwandelen en zelf kiezen welke informatie je wilt beluisteren en welke niet. Doorheen het museum kom je een heleboel Instagram waardige plekjes tegen waar je even kan pauzeren van al de informatie en tijd kan maken voor een fotoshoot.

Wanneer er geen corona aanwezig is in de wereld, mag je tijdens je bezoek een heleboel chocolade proeven, maar die krijg je vanwege de omstandigheden na je bezoek mee naar huis. (Elke bezoeker krijgt dan één doosje mee naar huis gevuld met chocolate chips.) 

Het was een enorm leerzame, maar toch enorm plezierige dag en ik ben enorm blij dat ik eens van dichtbij heb kunnen waarnemen hoe chocolade wordt gefabriceerd. 
Fun gehalte: 
Moest je nog eens op zoek zijn naar een activiteit om je leven wat meer fun in te blazen, dan is een bezoekje aan het chocolade museum in Antwerpen zeker een aanrader. 

Comments