Hotspot // Soeperbowl Hasselt

woensdag 7 februari 2024

Afgelopen week ging ik een kom soep eten bij Soeperbowl. De soepbar van Hasselt. Deze plek stond al langer op mijn lijstje en werd nu dus eindelijk afgevinkt. 
 
Vroeger was ik totaal geen soepmens. Ik kon niet begrijpen waarom iedereen steeds zo enthousiast deed over soep. Mijn liefde voor soep is eigenlijk ontstaan door mijn vriendinnetje L. zij is een echt soepmens en kijkt iedere schooldag met veel enthousiasme welke soep er die dag op het menu staat. Nu kijk ik elke dag samen met haar vol spanning naar de soep van de dag, hopende dat het niet wéér kervelsoep is. 

Toen ik nog op kot zat kocht ik om die reden trouwens ook een roze staafmixer. Die hielp ook wel een beetje bij het aanwakkeren van mijn liefde voor soep. Maar goe, daarvoor zijn we nu niet hier. 

Soeperbowl 

Bij soeperbowl kan je uiteraard langs voor een goede portie soep, maar ook voor croques en andere lekkernijen. Het aanbod van de soepen veranderd wekelijks, maar het concept blijft hetzelfde: Je kiest een soep, de maat en de toppings die je er aan wilt toevoegen om de soep wat meer smaak te geven. 
Ikzelf koos voor zoete aardappelsoep met geitenkaas en pompoenpitten. De liefde koos voor een stukje bananenbrood. Dat laatste bleek helaas maar wat droog uit te vallen en was voor ons dus niet echt voor herhaling vatbaar, maar de soep vond ik echt heerlijk! 

📍Adres Soeperbowl Hasselt: Botermarkt 13, 3500 Hasselt

De prijs van deze hotspot is trouwens ook een erg positieve factor, voor een medium soepje betaal je €7, wanneer je hier suggestie toppings aan toevoegt, komt er €2 bij. De andere toppings zijn als ik mij niet vergis inbegrepen. Een stukje bananenbrood was naar mijn gevoel wel wat duur voor wat het was, hiervoor betaalde we namelijk €4,5. 

Wanneer ik dit allemaal optel, is dit de score die Soeperbowl van mij krijgt: 

Ik zou er zeker nog eens langsgaan om een soepje te eten. Het banenbrood laten we dan wel achterwegen 😉. 

Comments