12/07/21 • The world of Steve McCurry

zaterdag 24 juli 2021

Expositie van Steve McCurry in de Waagnatie te Antwerpen
Fotografie, ik heb er een beetje een rare verhouding mee. Langs de ene kant vind ik het super, maar langs de andere kant doet het me niet zo veel. Toch leek het me leuk om een bezoekje te brengen aan de expo: "The world of Steve McCurry" in de Waagnatie van Antwerpen.


Steve McCurry is een erg gekende fotograaf, zelfs als je niet weet wie hij is, durf ik er op te wedden dat je ooit wel al eens een werk van hem gezien hebt. Zijn werken hebben al veel betekend voor de wereld, maar ook voor de mensen die op de foto's staan afgebeeld. 

In de Waagnatie werden er meer dan 200 van zijn werken verzameld, waaronder foto's die verder nog nooit ergens anders gepubliceerd zijn geweest. Op deze manier waan je je een weg doorheen de verschillende reizen die McCurry maakte doorheen zijn leven. 


Nog specialer, is dat Steve McCurry je hoogstpersoonlijk rondleidt tijdens deze rondreis doormiddel van een audiogids (en wanneer je kiest voor de engelstalige versie). Op deze manier wordt de tentoonstelling een enorm persoonlijke beleving. 

Fungehalte

Deze expositie krijgt qua fungehalte van mij een 3/5. Hoewel ik de foto's enorm mooi vond, vond ik de tentoonstelling net iets te lang duren. Wanneer je echt alles bekijkt en beluisterd, ben je iets van een 2uur zoet met de werken. Voor iemand die niet zo in de ban is van fotografie is dat dus best wel lang.

Of ik het je zou aanraden om naar deze expositie te gaan? Ja. Wanneer je interesse hebt in fotografie en/of Steve McCurry, is deze expositie met alles erop en eraan absoluut een aanrader. 

Wanneer je 2 uur naar foto's kijken ook wat lang vindt duren omdat je ook niet zó in de ban bent van fotografie, maar je toch twijfelt om te gaan, dan zou ik zeggen dat je het gewoon moet doen. Er is namelijk nog altijd de optie om niet de hele of zelfs helemaal geen audiogids te beluisteren en de filmpjes over te slaan en de foto's zijn gewoon echt heel mooi.

praktische info: Deze expositie loopt nog tot 31 augustus 2021 in de Waagnatie van Antwerpen. Tickets en verder informatie vind je hier

Tip: bezoek voor of na je bezoek aan de Waagnatie dé zomerbar van Antwerpen "Bocadero" voor een zomers hapje en drankje.  

Comments