13/07/21 • Escape Hotel Beveren

zondag 25 juli 2021

Escape Room in Hotel Beveren
Escape rooms, ze zijn tegenwoordig overal te vinden, maar ik ben er nog nooit aan toe gekomen om er zelf eens eentje te testen. Tot afgelopen dinsdag dan. Nog voor we naar Brussel vertrokken voor de expo van hyperrealistische sculpturen, trokken mijn zusje, H, K en ik naar Hotel Beveren om te ontsnappen uit Room 666.

In Room 666 is het de bedoeling dat je doormiddel van cijfercodes de bom in de kamer van een verdwenen hotelgast probeert te ontmantelen binnen het uur. Ondanks de naam die deze kamer draagt, is hij helemaal niet eng en dus ook geschikt voor mensen die snel schrikken. 

Alvorens je de kamer binnentreedt wordt er een woordje uitleg gegeven en aan je gevraagd of je tijdens het spelen tips wilt krijgen of niet. Deze kunnen erg handig zijn, vooral in het begin, wanneer je nog niet helemaal weet hoe of wat, maar natuurlijk is de keuze helemaal aan jou. Wij kozen ervoor om hints te ontvangen, vooral omdat we absoluut nog geen ervaren escapers zijn. 

Volgens de website van Hotel Beveren kan je deze escape rooms met 8 man bezoeken, maar dat raad ik sterk af. De kamer waaruit je moet ontsnappen is niet erg groot en ik vrees dat je op deze manier meer in elkaars weg gaat lopen dan productief opzoek kan gaan naar de oplossingen. 
Deze escape room krijgt van mij 3,5/5. Heel eerlijk gezegd, had ik er meer van verwacht. Misschien ligt dat ook aan het feit dat we een kwartier over hadden om te ontsnappen en het spel dus eigenlijk niet zo moeilijk was. Al moet ik daar dan weer wel bij zeggen dat we zonder het te beseffen heel veel geluk hadden op een bepaald moment. Ook had ik niet echt het gevoel dat er veel samenhang zat tussen het verhaal en de kamer zelf, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

Het is eigenlijk zoveel moeilijker om mijn ervaring te delen zonder te spoilen dan ik dacht, maar bij deze. Ik raad je absoluut aan om deze escape room eens uit te testen, zeker wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met escape rooms. 

Ook ontsnappen uit Room 666? Klik hier

Comments