Bucketlist // Overnachten in een boomhut

dinsdag 20 juli 2021

Het was alweer een tijdje geleden dat ik iets van mijn bucketlist kon schrappen, maar op 8 juli was het eindelijk nog eens zo ver. Ik sliep namelijk in een boomhut, of nu ja, boomtent in het Wildpark van de Grotten van Han.

Even een kort intermezzo voor ik verder ga met het artikel. Het voelt eigenlijk toch een beetje dubbel om deze post te plaatsen momenteel. Dat omdat ook de Grotten van Han getroffen werd door de overstromingen, maar vooral voor alle slachtoffers die er gevallen zijn, de levens die verwoest werden en het verdriet dat nu onder de mensen heerst. Ik wil, door het delen van deze post, niet de indruk geven dat het mij niets kan schelen, want dat doet het wel. Toch deel ik dit. Als een ode aan de mooie natuur en als een reminder dat dit de reden is waarvoor verandering nodig is. 

Overnachten in een boomhut is een, laten we het droom noemen, die ik al lang had. Ik heb het stiekem ooit zelfs al eens gedaan, maar dat was nog toen ik niet blogde en voelt om die reden dus aan alsof het in een ander leven was. Destijds sliep ik echter wel degelijk in een boomhut, dit keer overnachtte we in een boomtent. 
Het tree tent concept waarin we sliepen, is een deel van de Grotten van Han en bevindt zich in een deel van het Wildpark. We hadden het geluk dat we een tent kregen met uitzicht over een grasveld vol dieren. Het uitzicht was dus prachtig, maar comfortabel is toch iets anders. In de tent bevond zich namelijk alleen maar bed dat we moesten delen met ons drietjes. 
Ook op het gebied zelf, was er niet veel sprake van comfort. Logisch natuurlijk, want je keert echt terug naar de basics. Toch had het goed geweest moest er meer dan één kleedhokje aanwezig zijn voor de 8 tenten die zich op het Tree Tent gebied bevinden. Jezelf omkleden in een wiebelende tent is namelijk niet zo chill. 

Neem, indien je zelf eens wilt genieten van deze beleving zeker iets mee om je mee bezig te houden, want op het gebied waarop je verblijft valt niets anders te doen dan het kijken naar de dieren op het grasveld. Wat er natuurlijk wel voor zorgt dat je helemaal tot rust komt en je (nog meer) liefde krijgt voor dat wat de natuur ons allemaal brengt. 

Bij het verblijf hoort een BBQ die, vanwege corona gehouden wordt door een 'ranger' aka een verkleedde medewerker van de Grotten van Han, een ontbijt en een bezoek aan de grotten en het Wildpark. Voor meer praktische informatie over dit verblijf, kan je hier klikken, want ik wil het ondertussen veel liever hebben over mijn persoonlijke bevindingen.
Het overnachten in de boomtent krijgt van mij een dikke 3,5 op 5. Het verblijf heeft mij echt tot rust gebracht en ik heb enorm genoten van het even offline zijn en het koekeloeren naar de dieren vlak voor onze tent. Goed geslapen heb ik echter niet en ik had het ook best wel leuk gevonden moest er nog iets anders te doen zijn geweest op het verblijfsgebied dan het bewonderen van de dieren. 
Het bezoek aan de Grotten van Han in het algemeen krijgt van mij een dikke 4 op 5. Ik heb echt enorm genoten van die paar daagjes weg en kan persoonlijk ook echt enorm gelukkig worden van dit soort wandelvakanties tussen de bomen en in grotten. Ik raad je dus zeker aan om dit eens te gaan doen, vooral met kindjes. Natuurlijk is het dan helemaal aan jou of je overnacht in een boomtent of niet. 

Ook overnachten in een boomtent? Klik hier

Comments

  1. Nice!! Heb dat ook wel eens zien passeren, lijkt me echt de moeite om eens te overnachten in zo'n tent :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker eens doen, kan heel romantisch zijn met Ellen erbij en er zullen gegarandeerd ook kindjes aanwezig zijn ;)

      Verwijderen