13/07/21 • Hyperrealism sculpture

dinsdag 27 juli 2021

Na te zijn ontsnapt uit escape hotel Beveren, trokken mijn zusje, H, K en ik met ons vieren naar Tour & Taxis in Brussel om ons te verdiepen in de wondere wereld van het hyperrealisme.

Hyperrealisme is een kunststroming waarbij de beelden die gemaakt worden zo realistisch mogelijk worden gemaakt. Sterker nog, ze zijn soms zo realistisch dat je haast denkt dat je in de ogen van een echt mens aan het staren bent.

Fungehalte

Hyperrealisme, ik vind het best een interessante stroming. Terwijl ik dit schrijf denk ik terug aan mijn esthetica leerkracht, die trekt zonder enige twijfel zijn wenkbrauwen op wanneer hij dit leest, want esthetica, ik vond het echt een KUT vak. En toch bezoek ik steeds vaker eens een museum om te gaan kijken naar, jawel, kunst.
De hyperrealistische sculpturen vond ik tot hiertoe het meest indrukwekkende waar ik de afgelopen tijd naar heb gekeken. Het is gewoon verbazingwekkend om te zien hoeveel details men kan steken in een beeldhouwwerk. De tijd die men erin stak, het aantal mensen dat de visie van de kunstenaar heeft helpen doen verwezenlijken. Het is oprecht heel indrukwekkend. Mijn bezoek aan dit museum krijgt daarom een 4/5.
Daar waar ik mijn bezoek aan de expo van Steve McCurry veel te lang vond, was de duur van dit bezoek zelfs korter dan ik had verwacht/gehoopt. Oké, toegegeven, ik heb de filmpjes die vertoond werden deze keer gewoon los overgeslagen, oeps. Het was er ook totaal niet druk. We liepen er zelfs bijna volledig alleen.

Ook qua prijs valt een bezoek aan deze tentoonstelling goed mee wanneer je je bedenkt wat voor werk er allemaal aan de beeldhouwwerken en het vervoer ervan voorafging. Kortom, ik raad het je absoluut aan om eens een bezoekje te brengen aan deze tentoonstelling.

Boek dus zeker een bezoekje via deze link.

Comments