11/07/21 • Verbeke Foundation

donderdag 22 juli 2021

Bij het kijken van het jou misschien wel gekende "Stukken van mensen" werd ik best wel benieuwd naar het museum waarin dit werd opgenomen beter bekend als de Verbeke Foundation. 11 juli ging ik er dan eindelijk eens naartoe.

Verbeke Foundation is een museum vol moderne kunst die wordt tentoongesteld in verschillende soorten ruimtes die zich bevinden op een domein van maar liefst 12 hectare. Je kan hier dus best een hele daguitstap van maken en zelfs dan heb ik geen idee of je alles gezien zult hebben. 

Fungehalte

Je kan je het misschien nog herinneren van mijn artikel over Kanal Centre Pompidou, maar moderne kunst is niet echt mijn ding. Gelukkig waren er in de Verbeke Foundation wel dingen te vinden die ik mooi vond, maar ook dit museum vol moderne kunst krijgt van mij een 3,5/5. 

Het domein zit vol potentieel en kan echt iets heel moois en aantrekkelijk worden, maar alles ziet er overwoekerd en vuil uit. Er staan nergens wegwijzers dus eigenlijk loop je, aan de hand van het plannetje dat je bij binnenkomst krijgt, maar wat toertjes door het domein zonder echt te weten waar en hoe. Daarnaast vond ik de prijs een beetje te hoog voor wat je ervoor terug kreeg.  
witte canvasen met plantjes op tegen een witte muur
Of ik je zou aanraden om eens naar Kemzeke te rijden om dit museum te bezoeken? Neen eigenlijk niet. Moest Kemzeke nu niet zo ver van bij jou zijn en je hebt echt een volledige vrije dag om aan het museum te bezoeken, dan zou ik ja zeggen. Ook voor fotoshoots is deze locatie aan te raden daar je hier wel echt veel terugvindt om creatief mee aan de slag te gaan. 

Meer weten over Verbeke Foundation? Klik hier

Ook leuk om te doen: Chocolade museum Antwerpen

Comments

  1. Ik vond het museum een bizarre combi van lugubere dingen, terwijl het buitendeel me juist ook een hele kidsproof speeltuin leek. Ook een leuk (deels) buitenuitje voor een zomerse dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb ik het, nu je het zegt inderdaad niet over gehad, maar dat kwam eerder omdat ik nogal snel besloten had om die viezigheid over te slaan. Ik snap ook niet zo goed waarom ze die dingen bij de ingang plaatsen en niet ergens op een plek die je niet per se moet passeren. Het zijn namelijk niet alleen kinderen die deze dingen niet willen/kunnen/mogen zien, dus een soort van trigger warningszone zou hier wel geschikt voor zijn.

      Verwijderen