09/04/22 • Thee voor Oekraïne

donderdag 14 april 2022


Zaterdag, eindelijk nog eens afgesproken met mijn beste vriendin, tante, levenscoach, adoptiemoeder S. om wat bij te babbelen en levensplannen te bespreken. Onderweg naar de plek waar we hadden afgesproken sprak een jongetje dat mijn hart veroverde mij aan. 'Mag ik een theetje voor u zetten? Je kan er Oekraïne mee helpen.'

Uiteraard kon ik geen nee zeggen en dus liep ik nog geen minuut later over straat met een grote beker thee (in een koffiebeker ja, dat zie je goed). Het was zoiets kleins, maar het deed eigenlijk echt veel met me. 

Het jongetje zelf woonde nog maar 4 jaar in België. Een groot deel van zijn familie zit nog in Oekraïne. Zijn angst en verdriet waren sterk voelbaar tijdens ons gesprek en het liefst had ik hem een enorm dikke knuffel gegeven. 

Wat heeft de laatste tijd indruk gemaakt op jou?

Comments