11/04/22 • Toerist in eigen land 📍 Brussel // Viva Frida Kahlo

maandag 18 april 2022


Afgelopen maandag ging ik nog eens naar Brussel. Niet om te studeren deze keer, maar wel om toerist te spelen in eigen land en studentenstad. De reden van het bezoek? De Frida Kahlo Immersive die blijkbaar niet te vinden was waar ik dacht dat hij te vinden was. 

Onze ochtend begon met een klein ontbijtje en het ophalen van K. Een uur later kwamen we aan in Brussel. 
Lunchen deden we in Le Cirio de place to be wanneer je houdt van authenticiteit en charme. Het eten daar is altijd fantastisch en het personeel enorm vriendelijk. Een must do als je in Brussel bent als je het mij vraagt.

Adres Le Cirio: Beursstraat 18, 1000 Brussel

Hierna was het tijd voor ons bezoek aan de Frida Kahlo immersive. Vol overtuiging bracht ik iedereen naar de Hortagallerij, maar dat bleek de locatie te zijn van een andere Frida Kahlo immersive. Great job Brussel om twee immersieve tentoonstellingen te doen van dezelfde persoon gedurende dezelfde periode. *eye roll*
Gelukkig was de juiste voorstelling niet ver wandelen en raakte we nog op tijd van punt A naar punt B. Bij het binnenkomen kan je een koptelefoon krijgen die de Engelse tentoonstelling vertaalt naar het Nederlands of het Frans. De voorstelling zelf kan je dan volgen in een grote zaal vol verschillende zitoppervlaktes. 

Tijdens de video kom je meer te weten over het leven dat Frida Kahlo geleefd heeft en zie je hoe een heleboel van haar bekende werken tot leven gebracht worden. Om eerlijk te zijn was het niet helemaal wat ik ervan verwachtte, maar ik vond het wel echt de moeite om eens gezien te hebben.

Moest je de kans krijgen om de Frida Kahlo Immersive te gaan bezoeken, kan ik het je alleen maar aanraden om dit te doen. 


Adres Viva Frida Kahlo: Anspachlaan 30, 1000 Brussel. 
Tickets en info: hier


Latte Machiato op een Brussels terras.
Tot slot was het tijd voor een bezoekje aan Jeanneke en Manneke Pis. Twee bezienswaardigheden die je zeker niet kan missen wanneer je toerist speelt in je eigen land, toch? Een koffietje op het terras van een stukje Parijs in Brussel en een bubbel tea later vertrokken we weer richting huis. 

Adres Cafe Tiera: Rue van Artevelde 53, 1000 Bruxelles


Comments