23/08/23 • Dierenpark Amersfoort

dinsdag 29 augustus 2023


Mijn lief heeft een hond en die hond is zot van diertjes. Muisjes, egeltjes en alles wat je nog meer in onze tuin vindt. Het liefst speelt hij er de hele dag mee. Daarom waren we erg benieuwd wat er zou gebeuren als we onze kleine viervoeter zouden meenemen naar de dierentuin. Spoiler alert: het was verschrikkelijk schattig. 

We dachten er al een langere tijd over na om Kylo mee te nemen naar een dierentuin waar honden zijn toegelaten. Deze dierentuin vindt je in Amersfoort, Nederland, een interactief park gemaakt voor kinderen. Het idee was er, alleen nog geen datum. Tot we het er afgelopen dinsdag over hadden met T. zijn bazin en zij spontaan zei dat we al een dag later met zen allen konden gaan. Zo gezegd zo gedaan en een dag later zagen onze hondjes voor het eerst in hun leven heel veel grote dieren van heel dichtbij. 
Om eerlijk te zijn, dacht ik dat de honden niet echt veel aandacht zouden hebben voor al dat wild, maar niets was minder waar. Kylo werd er namelijk helemaal gek van. Sterker nog, hij begon geluidjes te maken uit enthousiasme die ik nog nooit eerder heb gehoord. Voor de hond was het dus alvast een geslaagde dag, maar nu is de vraag nog wat ik er zelf van vond natuurlijk. 

Van mij krijgt Dierenpark Amersfoort een welverdiende 5/5. Ik heb echt enorm genoten van deze dag. Het park is eigenlijk vooral bedoelt om met je kinderen naartoe te gaan, maar die heb ik natuurlijk nog niet. Gelukkig vind ik het zelf ook gewoon nog altijd super tof om te klimmen en klauteren en verkies ik glijbanen boven trappen. Een ander voordeel van het feit dat het park ingericht werd voor kinderen, is dat je alle dieren ook écht kan zien. Bijna ieder verblijf heeft een klimparcours waarmee je de dieren op verschillende manieren kan proberen spotten. Hierdoor zagen we verschillende dieren van heel dichtbij. 

Dus heb je een hond en/of kindjes? Ga dan eens langs bij Dierenpark Amersfoort. Voor tickets en info, klik hier

Comments