31/03/23 • Happiness Expo

zondag 2 april 2023

I'm a sucker voor esthetische branding en al helemaal wanneer die perfect aansluit bij de mijne. 
Toen de woorden 'Happiness Expo' op mijn roos gekleurde scherm verschenen en ik werd toegelachen door een enorm schattige smiley duurde het dus niet lang voor ik verkocht was. Daarom trok ik meteen op de openingsdag naar de Happiness Expo in Brussel, samen met mijn twee beste vriendinnen. Hopende dat ik even enthousiast zou zijn over de expo als over de branding. 

Geluk, het is een ruim begrip waarvoor miljoenen definities bestaan. Niet alleen betekent het woord voor iedereen iets anders, iedereen gaat er ook op een hele andere manier naar op zoek. Al jaren probeert de wetenschap te achterhalen wat mensen gelukkig maakt. Eén van de antwoorden op deze vraag blijkt Kunst te zijn. 
Kunst biedt ons een manier om te ontsnappen aan grijze wolken. Daarnaast blijkt kijken naar kunst een boost te geven aan ons dopamine gehalte en al helemaal wanneer je de kunst ook écht kan beleven. Om dit te bewijzen zaten BEYOND.CULTURE en Studio Irma samen en creëerden ze HAPPINESS, de nieuwe immersieve expo waar je spontaan gelukkig van wordt. 

Fun fact: In mijn eerste jaar op de EhB, moesten we een expo bedenken voor de ruimte waarin deze Expo momenteel plaatsvindt. Om een goed beeld van de ruimte te krijgen zijn we daar natuurlijk op bezoek geweest en toen zag het er daar hélemaal anders uit. Toen was alles bruin en donker en nu werden we meteen verwelkomd door een gigantische lichte, roze wolk. En...laat dat laatste nu net iets zijn waar ik ALTIJD spontaan gelukkig van word. * lacht * 

Let's change the world with a paintbrush.
HAPPINESS neemt je mee in verschillende ruimtes, laat je dagdromen en zal ervoor zorgen dat je nooit meer hetzelfde kijkt naar regen. Door de samenwerkingen met 'geluksexperten', Dirk De Wachter, Lieven Annemans en Vincent Lustygier, word je niet alleen ondergedompeld in 360° kunst, maar kom je ook heel wat dingen over geluk te weten die je waarschijnlijk nog niet wist. 


Fun gehalte: 
Van mij krijgt de happiness expo een welverdiende 4,5/5. Ik werd oprecht erg vrolijk van de verschillende installaties, maar genoot er stiekem nog net iets meer van omdat ik het samen met mijn beste vriendinnen mocht beleven. Ik leerde heel wat nieuwe dingen over geluk en ben ook nog eens een paar leuke insta worthy foto's rijker. #score! 

Meer informatie over deze expo vind je via deze link.

Deze tentoonstelling is een aanrader voor iedereen die nood heeft aan een beetje kleur in deze donkere en grijze dagen. Voor iedereen die nood heeft aan een dopamine boost en voor iedereen die nog wat leuke content nodig heeft voor Instagram. Trommel je vrienden, vriendinnen, familie of kindjes op en beleef het samen voor nog meer plezier. 

📍Adres Happiness Expo: Plein Publiek, Kunstberg, 1000 Brussel

Comments

 1. Een expo die zo te lezen een glimlach op je gezicht tovert. Ziet er tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deed het zeker! Moest je eens in Brussel zijn, zou ik er zeker binnenspringen. :D

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee, een expo helemaal over happiness. Blij dat het werkte en je ervan hebt genoten :D

  BeantwoordenVerwijderen