25/09/21 • Mijn verjaardag

zaterdag 2 oktober 2021

Ik in een roze tutu en een zwarte body helemaal gelukkig omdat het mijn verjaardag is.
Sinds een week mag ik mezelf geen tiener meer noemen. Ik ben een twintiger. Hoe zot is da? Allee, ik vind da toch zot, weet zelf ook wel da de helft van de mensen die dit leest de 20 al voorbij is. Please know da ik jullie me deze post alles behalve oud wil noemen hé.

Een week geleden was ik dus jarig, vandaag blik ik even terug op die toch wel bijzondere dag. Om heel eerlijk te zijn, kijk ik sinds een paar jaar totaal niet meer uit naar mijn verjaardag. Niet omdat ik het ouder worden niet leuk vind, maar omdat die dag om de een of andere reden altijd uitmondde in een waterval aan tranen. 

Op mijn 19 verjaardag maakte ik een belofte met mezelf. Ik beloofde dat ik mijn verjaardagen weer leuk zou maken en dat is dus wat ik deed. Dat jaar, maar vóóral dit jaar. 

's Ochtends vroeg vertrok ik naar Antwerpen voor een ontbijtje in een Hotspot waar ik nog nooit eerder was geweest, maar wat helemaal in lijn ligt met mij. We gingen namelijk eten in No Worries Antwerpen, een koffiebar vlakbij het MAS. 

Adres No Worries Antwerpen: Kribbestraat 20, 2000 Antwerpen

Na dit lekkere ontbijtje deed ik een poging om weer thuis te geraken, dit was moeilijker dan verwacht dankzij het WK wielrennen dat dat weekend plaatsvond, maar ook dankzij het feit dat ik door onoplettendheid de verkeerde bus was opgestapt. Ooh well...

Eenmaal thuis was het al bijna tijd voor sushi en chocoladetaart. Iets wat al jaren mijn verjaardagsmaaltijd is. Onze sushi bestelden we bij Sushi town te Willebroek en ik kan u verzekeren, hij was lekker! 

Adres Sushi town Willebroek: Louis de Naeyerplein 7, 2830 Willebroek

Ik opende cadeautjes, ontving een heleboel lieve berichtjes en telefoontjes en was de hele dag ontzettend dankbaar, maar op de typische vraag 'hoe voelt ge u nu', was mijn antwoord toch wel degelijk 'heel raar'. Nope, geen tiener meer, maar een heuse twintiger. Weird, but fun, but very weird though. 

Ik ben oprecht heel benieuwd naar wat dit levensjaar me allemaal gaat brengen, maar ik heb stiekem wel het vermoeden dat het weer een jaar vol levenslessen zal worden. 

Heb jij een verjaardagstraditie?

Comments

  1. Welkom in de twenties! Ik kan u nog 3 jaar vergezellen, maar krijg daarna ook maar een stempel van een ouw pééke vrees ik :p

    Neenee, fijn dat je het op deze manier kon vieren ;) Geniet er verder nog van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog vele jaren erbij zou ik zeggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen