16/02/22 • Regen

woensdag 16 februari 2022


Wa kunnen wij Belgen toch lullen over de regen seg…
Vanmorgen was het eerste da mijn oma tegen mij zei: “pffff…tregent weeral!’

Als het eerste is wa ge zegt in de ochtend negatieve commentaar is over de regen, dan kan ik u verzekeren da ge voor de rest van de dag negatief en ni te genieten zult zijn. Mijn antwoord op die comment was dan ook automatisch: ‘ma allee, das toch just goe’. Waarop een verbaasde ‘vindde gij da goe’ volgde. Ik lachte en zei: ‘ja, want dan moest ik onder andere geen tijd steken in mijn haar derjust’. (De voordelen van krullen.) Een meer algemeen aanvaardbare en herkenbare reden om positiever naar de regen te kijken is misschien het volgende: De regen is gewoon de aarde haar manier van een douchke pakken als een poging om negativiteit weg te spoelen.
Dus volgende ochtend wanneer ge wakker wordt en tregent. Wees dan wa positiever, want dan duurt da douchke hoogstwaarschijnlijk net iets minder lang. 😉

Ps. Ik heb het hier ni over van die extreme regen waarvan ge minstens nat wordt tot op uw ondergoed he. Die regen, die is gewoon kut.

Comments