Bucketlist // Vrijwilligerswerk doen

dinsdag 15 februari 2022

Waarom ge de pixels in deze foto kunt tellen weet ik ook ni, maar beter dan dit wordt het ni sorry.
Vrijwilligerswerk, het is iets wat ik altijd al heb willen doen, maar waar ik nooit aan ben toegekomen. Afgelopen zomer werd ik echter benaderd door CAW Kwadraat met de vraag of ik één van hun buddycoaches wilde worden. Een intake gesprek, een training en een handtekening later mocht deze meid zich officieel vrijwilliger beginnen noemen.

CAW (Centrum Algemeen Welzijn) zorgt er over het algemeen voor dat mensen sterker in hun vel komen te zitten. CAW Kwadraat is een vertakking van CAW die zich vooral inzet op het voorkomen van schooluitval onder jongeren. Dit doen ze op verschillende manieren en met verschillende modules: vorming, opvoedingsondersteuning, coaching en begeleiding. 

Wat houdt dat dan in, da vrijwilligerswerk van u?
Aan het begin van ons traject kregen we een jongere aangewezen die we gedurende een heel schooljaar mogen helpen. Het is de bedoeling dat we deze jongere minstens 2 keer per maand zien en er iets leuks mee gaan doen dat hen helpt met hun journey. Meer is het eigenlijk niet, maar de impact die het kan hebben is wel echt groot. 

Ja ok, maar wa haalt ge daar zelf dan uit?
Karmapunten! En moest ge daar ni in geloven, dan zijn het misschien de mensen die ge leert kennen die u over de schreef trekken of misschien het feit da het iets mega easy is da waarschijnlijk buiten uw comfortzone ligt. Of gewoon het idee da ge iemands leven op een positieve manier kunt veranderen. 

Wa vind je er zelf van? 
Ik vind het echt fantastisch. E. en ik kunnen het echt goed vinden samen. De eerste keer dat we elkaar zagen was in november en meteen werden er heel wat gelijkenissen tussen ons duidelijk. Ik ben nog een beetje zoekende in hoe we alles uit ons traject kunnen halen, maar ik ben er zeker van dat dat wel goed komt. Ik krijg daar natuurlijk ook voldoende ondersteuning bij. Dat buddycoachen krijgt dus zonder twijfel een dikke 4/5.

Ik ben er zeker van da ge ooit in uw leven al eens gedacht hebt da ge eens vrijwilligerswerk wilde doen. Bij deze wil ik u vertellen da ge da gewoon echt eens moet doen. Bij Kwadraat zijn ze altijd opzoek naar extra buddycoaches. Moest het helpen van jongeren iets zijn waar ge mega enthousiast van wordt en geraak je makkelijk 2 keer in de maand in Antwerpen, join our team!.  

Liever een ander soort vrijwilligerswerk doen? Vind de job die je zoekt op Give a day

Comments

  1. Wat leuk en goed dat je dit vrijwilligerswerk doet! Ik hoop dat jullie er allebei veel moois uit kunnen halen :)

    BeantwoordenVerwijderen