24/06/22 • Kleine jongens worden groot

zaterdag 16 juli 2022

In 2013 nam ik afscheid van een plek die mij mee heeft gevormd tot wie ik vandaag ben. 9 jaar later was het de beurt aan mijn broertje R. om hetzelfde te doen. 

Lichtelijk emotioneel stapte ik op 24 juni rond een uur of 19 nog eens door de schoolpoort van mijn lagere school. Ondanks de immense veranderingen die er daar de afgelopen 9 jaar hebben plaatsgevonden werd ik verwelkomd door een vertrouwd en warm gevoel. 

Mijn hart maakte sprongetjes bij ieder bekend gezicht dat ik voorbij zag lopen. Gelukzaligheid. Toch nog een beetje thuis. 
De hele plechtigheid vond plaats in de turnzaal waar ik als kind veel op mijn bek ben gegaan en traditiegetrouw niet al te veel oefeningen meedeed. Het leek alsof die zaal plots kleiner geworden was, maar natuurlijk was ik het die groter was geworden. Net zoals de 70 kinderen die deze dag zouden afstuderen. De kinderen waarmee ik jaren terug nog stond te dansen in de toiletten van de kleuterrefter.
Terug zijn op die plek waar ik een groot deel van mijn leven spenderen, maakte een gek gevoel in mij los. Vooral toen bleek dat ik daar nooit echt weg geweest ben. Blijkbaar dragen nog een heleboel leerkrachten mij mee in hun hart en die vaststelling verwarmde het mijne. 
Merci aan alle leerkrachten die mijn aanwezigheid daar in leven blijven houden met de grappigste anekdotes. Merci aan alle 6de klassers die mijn ski-jas de afgelopen jaren al hebben aangehad en haar zo toch nog de kans gaven om op de latten te staan. Jullie Onze school zal voor altijd een plekje hebben in mijn hart.  💕

Liefste R, 
Voor je in september aan je nieuwe leven begint, wil ik jou, als grote zus nog even iets kwijt. Ik wil je zeggen dat ik trots op je ben. Dat ik, ondanks dat ik er fysiek veel minder ben, nog steeds elke dag voor je klaar sta. 

Ik kan nog altijd niet geloven hoe snel jij plots groot bent geworden, het zal vast niet lang meer duren voor je mijn grote kleine broer zult zijn. Je gaat dat kei goe doen daar in het middelbaar, neem dat maar van mij aan. Voor altijd jouw grootste fan! 

Dikke kus, 
Uw grote zus 💖

Comments

  1. Ik kan me echt niet meer voorstellen om op mijn basisschool te komen - ben daar al 15 jaar niet meer geweest, sinds mijn laatste schooldag. Fijn dat het voor jou zo'n fijne ervaring was!

    BeantwoordenVerwijderen