To play or not to play • UNO Showdown

zaterdag 12 juni 2021

UNO Showdown-unit en aflegstapel uitgestald op een witte mat op de achtergrond en een hand die een gele showdown kaart vasthoudt op de voorgrond.
Gezelschapsspelletjes spelen, ik kan daar al heel mijn leven plezier aan beleven. Die simpele momenten van samen zijn waarbij je elkaar af en toe wa kunt plagen of van het lachen bijna in uw broek plast. Gezelschapsspelletjes, die test ik dus met veel plezier uit. Deze keer was UNO Showdown aan de beurt.

Speluitleg

Als je het mij vraagt, is UNO Showdown een combinatie van de originele UNO en UNO Extreme. Je speelt dit spel exact hetzelfde als de originele versie met als verschil dat er tussen de kaarten enkele showdown kaarten verstopt zitten. Deze kaarten geven aan wanneer het tijd is voor een duel. Dit duel houdt in dat je het aangegeven aantal kaarten in de showndown-unit steekt en samen met de persoon die na jou aan de beurt is de confrontatie aangaat. Wanneer je er beide klaar voor bent, zet je de unit aan en wacht je af tot het lichtje groen wordt. Wordt het lichtje groen, dien je om ter snelste op je knop de drukken. De verliezer krijgt de kaarten uit de unit. 

Fun gehalte

UNO is al jaren een van mijn favoriete gezelschapsspellen. Ik heb dan ook al verschillende versies getest. UNO Showdown is zeker een van de toffere versies die ik al gespeeld heb. Tijdens het uittesten van dit spel hebben we enorm gelachen, genoten en plezier beleeft. Daarom geef ik dit spel qua fun gehalte een dikke 4/5. 

Je kan UNO Showdown hier aankopen. (Affiliatie)

Comments