Bucketlist // Yoga met Dynamic yoga studio Hemiksem

vrijdag 18 juni 2021

Groepsles yoga in het gras
Afgelopen woensdag was het nog eens tijd om iets nieuws te proberen. Dit keer werd dat iets dat al een tijdje op mijn bucketlist stond: een groepsles yoga volgen. Iets dat ik ging uitproberen met vriendin E. die net als ik af en toe ook eens in haar eentje aan yoga doet. Was de groepsles wat ik eruit hoopte te halen of niet? Je leest het hier.

Na een fietstour die iets langer duurde dan de bedoeling was, kwamen we eindelijk (met een beetje hulp van iemand die ook bij de yoga moest zijn) aan bij de Abdij van Hemiksem. We waren een beetje laat, dus toen we aankwamen mochten we gelijk beginnen nadat we warm onthaald werden door de yoga instructrice. 

We kozen ervoor om een lesje yoga te volgen bij Dynamic Yoga, een studio in Hemiksem. Bij deze studio kan je kiezen tussen 3 verschillende soorten yoga die, uiteraard, allemaal plaatsvinden op een ander moment. Wij namen deel aan de recovery yogales. De les die je helemaal tot rust moet brengen.

Yogamat op de grond, schoenen uit en gaan. Heel eerlijk. Ik had verwacht dat het moeizaam zou gaan, dat ik veel oefeningen zou moeten overslaan omdat ik niet lenig genoeg was of zo van die dingen, maar dat viel echt heel goed mee. Of dat dan wilt zeggen dat ik alle oefeningen perfect heb uitgevoerd, neen, maar ik ben ook helemaal niet naar daar gegaan voor perfectie. Wel voor plezier en die was er.

Fungehalte


Door yoga in groep te doen voelde ik mij om één of andere reden veel meer verbonden met mezelf, dan wanneer ik het alleen doe op mijn kamer. Ik was na afloop echt helemaal zen en heb die avond echt geslapen als een roosje. Yoga in groep doen krijgt van mij dus een dikke 4,5 op 5 en ik ga absoluut nog eens terug. 

Heb jij nu ook zin om een yoga lesje mee te pikken? Dan kan je hier meer informatie vinden. Te zenuwachtig om alleen te gaan? Voel u dan vrij om mij een berichtje te sturen wanneer je eens een lesje wilt volgen, wie weet kunnen we dan samen gaan.

Comments