19/06/21 • Antwerpse Spookwandeling

maandag 21 juni 2021

Mensen die Antwerpen verkennen via een Antwerpse spookwandeling.
Hoewel ik momenteel de laatste loodjes aan mijn studies zou moeten leggen, neem ik toch even de tijd om even te schrijven over afgelopen funtiviteit waar ik aan deelnam. Dit keer werd dat een Antwerpse Spookwandeling, een originele manier om meer te ontdekken van Antwerpen en haar eeuwenoude angsten.
Afgelopen vrijdag kreeg ik een berichtje met de vraag of ik wilde meegaan met deze spookwandeling en natuurlijk leek mij dat een keigoe idee, zo had ik namelijk nog eens iets anders te doen dan te studeren, had ik nog ne keer tof gezelschap en had ik meteen nog iets om over te schrijven. 

De spookwandeling werd georganiseerd door Antwerp Gostwalk, een organisatie die verschillende soorten vertelwandelingen aanbiedt. De spookwandeling wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden en neemt je mee door kleine straatjes van Antwerpen waarbij je uiteraard opzoek gaat naar spoken, maar waarbij je in anderhalf uur vooral veel bijleert over oude legenda en mythes van het prachtige Antwerpen.

Deze ervaring krijgt van mij absoluut een dikke 4,5/5. Ik heb wederom veel gelachen, van alles bijgeleerd over Antwerpen, maar het was toch de gids zelf die mij ervan overtuigde om dat halfpuntje extra te geven. Ik kan je deze wandeling dus absoluut aanraden. Ook wanneer je al woonachtig bent in Antwerpen, is het leuk. I promise! 

Een spookwandeling reserveren? Dat kan hier

Ook leuk om te doen in Antwerpen: Chocolade Museum Antwerpen.

Comments