9/06/21 • Workshop kommetjes maken @Atelier Juul

donderdag 10 juni 2021

Een tijdje geleden stuurde de beste vriendin van mijn mama mij een berichtje met de vraag of ik het zag zitten om mijn mama te verrassen met een workshop kommetjes maken. En of ik dat zag zitten! 9 juni trok ik daarom met schort en handdoek naar Wilrijk om met klei te gaan klooien. 

De bus had ervoor gezorgd dat ik helemaal als laatste aankwam, wat de verrassing voor mama alleen maar leuker maakte, want die had geen idee dat ik er ook bij zou zijn tot ik de trap kwam opgelopen. Verrassing geslaagd! 

Atelier Juul is zoals je dus al kan raden een atelier waarin je verschillende creatieve workshops kan gaan doen. Wij waagde ons aan de workshop kommetjes maken. Een workshop waarvoor je totaal geen voorkennis nodig hebt, die perfect is voor mensen die snel resultaat willen zien. Na je workshop duurt het echter wel nog 3 tot 5 weken voor je je afgewerkte kommetjes mag gaan ophalen, dus geduld zul je wel moeten hebben. 

Tijdens deze workshop maak je 3 in elkaar passende kommetjes waarvan je het soort klei en de kleur van afwerking helemaal zelf mag kiezen aan de hand van 3 porseleinen mallen. Neen, je gaat dus geen pottenbakken zoals in de film, maar dat heeft als voordeel dan weer dat je kommetjes gegarandeerd lukken. 

Adres: Heistraat 58, 2610 Wilrijk

Fun gehalte

Deze funtiviteit krijgt van mij 3,5/5. Daar je 3 kommetjes gaat maken op dezelfde manier zit er nogal weinig variatie in je activiteit wat er in mijn geval voor zorgde dat ik er bij kom 2 wel al klaar mee was. Begrijp me niet verkeerd, ik ben enorm blij dat ik het eens geprobeerd heb en kan niet wachten om te zien hoe mijn afgewerkte kommetjes er gaan uitzien, maar ik heb door deze workshop geen liefde voor keramiek ontwikkeld. 

Wil jij ook eens kommetjes gaan maken bij Atelier Juul? Dat kan! Klik hier
Benieuwd naar andere workshops van Atelier Juul? Klik dan hier

Comments