Verliefd op Bari • Italië 2018 #5

donderdag 30 augustus 2018
Bari, mini stadje nummer drie. Bari, met zijn hilarische parkeerders en zijn familiale taferelen. Bari, met zijn zeetje en zijn basketbalwedstrijd. Bari met zijn Gucci ijsjes. Bari Bari Bari, verliefd op Bari. Bari Bari Bari... lees gewoon verder, hihi. 
3 augustus 2018 


Een andere dag, een andere stop. Vandaag was het de beurt aan Bari om te laten zien wat hij in huis had. Het was al avond toen we er aan kwamen en we hadden echt heel veel honger. Ooh god, again? Ik zeg precies niets anders meer. We trokken dus maar meteen het centrum in op zoek naar eten en kwamen op een super leuk plein terrecht met allemaal verschillende restaurants. Ik weet niet meer waar we precies zijn gaan zitten, maar het eten was er super lekker en het terras was super gezellig. Ik koos voor een slaatje en was erg blij met mijn keuze toen ik mijn bord kreeg en naar binnen had gewerkt. 

Toen al onze bordjes leeg waren, was het al donker, maar het was nog steeds super gezellig. We kwamen langs een ijssalon waar we over hadden gelezen, daar hadden ze volgens een journalist in de krant het beste ijs van de wereld. We waren er al langsgelopen toen we naar het restaurant waren gelopen en toen ik de naam van het salon zag riep ik meteen: 'hé kijk, gucci ijs'. Het salon heette namelijk Martinucci en dat deed me meteen aan Gucci denken. Het salon was erg druk, de muziek was luid en iedereen was door elkaar aan het praten. Te veel prikkels, daar kan ik dus absoluut niet tegen, dus ben ik het salon uit gelopen nadat ik mama gezegd had welke smaak ik graag wilde. Als je zelf ook eens een ijsje gaat eten daar, bestel dan zeker pistache, want die is er echt HEERLIJK! 

Wat er nog meer leuk was aan Bari? 

Het feit dat iedereen in de avond met de hele familie afsprak aan een bankje naast het water om te picknicken, het feit da iedereen gewoon parkeerde waar hij zin in had en gewoon voor de gezelligheid. 
4 augustus 2018 


De vraag van deze ochtend was of we nog in Bari zouden blijven of dat we al verder zouden rijden naar het volgende stadje. Omdat ik echt zo hield van de gezelligheid in Bari en ik dat ook graag overdag wilde zien, koos ik voor blijven. Dat deden we en we gingen op zoek naar een ontbijtbarretje. Super vriendelijke ober die ons met plezier een woordje Italiaans wilde leren en helemaal niet moeilijk deed om de ingewikkelde eetgewoontes van mijn broertje. Wederom super lekker gegeten en klaar om het stadje verder te verkennen. 
Als je ooit een keer in Italië bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan Bari, want het is er echt fantastisch. 

Liefs, 


Amber 

Comments